Алое вера

Алое вера

Избрах да представя това често наричано „растение чудо“ или „лек от природата“, алое вера, поради личният си опит с него. Може би всеки от нас го е чувал като име, но преди години, след 10 годишно отсъствие на нормалното кръвотечение, каквото е при жените, една психоложка ме запозна с продуктите на Форевър Ливинг и в комбинация с още две хранителни добавки, то се оказа решаващо за проблема ми. 
Алоето расте най-добре в райони с горещ и сух климат и често се бърка с кактус, но всъщност принадлежи към семейството на лилиите. Алоето запазва свежестта си при условия, в които други растения биха изсъхнали и загинали, като затваря порите си, за да предотврати загубата на ценна влага. Съществуват над 200 разновидности алое, но най-ценно за човечеството е лечебното Алое Барбадензис Милър (алое вера).
Прието в комбинация с други продукти, то може да подпомогне усвояването им десетократно. Алоето е по-добър хидратант дори и от водата и поради тази причина често присъства в козметиката.
Древни паметници свидетелстват, че свойствата на алое вера са известни от векове. Терапевтичните му и лечебни качества са издържали изпитанията на времето над 5000 години. През 1862 г. Георг Еберс пръв открива колко е ценено алоето още от древността в египетски папирус. Древногръцки и римски лечители го прилагат много успешно като лечебна билка. Изследователи откриват, че това растение е познато и в китайската, и в индийската култура. Египетските царици го използват в стремежа си да постигнат идеална физическа красота, а във Филипините го смесват с мляко, за да лекуват бъбречни инфекции. Алоето се споменава и в Библията, а според легендата Александър Велики завладява остров Сокотра в Индийския океан заради алоето, което растяло там и било необходимо за лечение на ранените му воини. Но бързият прогрес на документираната медицина на запад и преселването към райони с по-умерен климат води до намаляване на популярността и употребата на алое вера.
В наши дни, макар медицината и лекарствата да са ефикасни за лечението на повечето болести, тяхната продължителна употреба води до появата на странични ефекти. Ето защо много от потребителите и учените се връщат към по-традиционните природни терапии, пренебрегвани толкова дълго. В резултат на това алое вера отново привлича вниманието, предлагайки многобройните си свойства за подобряване на здравето и качеството на живот.
Но популярността на алое вера в области, където то не вирее, се дължи изцяло на патентован процес, наречен стабилизация. Процесът на окисляване започва веднага щом листото бъде отрязано и ако не бъде спрян, голяма част от полезните качества на гела се губят. Стабилизацията е метод за съхраняване на ценния гел в състояние, възможно най-близко до първоначалното, без загуба на полезните му свойства. Без стабилизация настъпва окисляване и разваляне на гела, дори и при охлаждане. Форевър Ливинг Продъктс (ФЛП) притежава патенти за процеса на стабилизация, което дава възможност да се постигне качество на продуктите без конкуренция.

Изпратете ни съобщение чрез контактната форма и очаквайте да се свържем с Вас!

Данни за нас

Адрес

Бургас, ул. Л. Каравелов 8
(бизнес център Атрии)

Телефон и Имейл

+359 885 547 511
info@bionutricabg.com

Контактна форма

Политика за поверителност

Бургас, ул. Л. Каравелов 8 (бизнес център Атрии)

Pin It on Pinterest