За мен

Казвам се Екатерина Симеонова и съм завършила Организация и управление на хотел и ресторант, с интерес в алтернативното лечение и по-специално в начина на хранене. Вярвам че всеки един от нас има в себе си капацитета и силата за самолечение, да обича себе си достатъчно за да постигне оптимално здраве. Собствените ни знания, действия и любовта могат да бъдат по-мощни и ефикасни дори от лекарствата. Вероятно щом четете това се интересувате от алтернативните методи на лечение. Съвременната медицина в някои отношения може да е постигнала много, но не обръща внимание на психологическият момент. Нашето здраве обхваща тяло, ум и дух цялостно, като способността ни за самолечение се разкрива в пълния си потенциал, чрез изследване и осъзнаване на хранителните, емоционалните и физическите фактори на въздействие.

Интереса ми към алтернативни лечебни методи се породи след 13 годишна възраст, когато ми откриха поликистозни яйчници. Заради невъзможността (или отказа) на медицината по това време да се справи с проблема ми, един лекар реши експериментално да опита дали приема на мъжки хормони няма да подсили организма. След няколко месеца се получи сериозен хормонален дисбаланс и до такава степен се интоксикирах, че честно казано в един момент аз вече не можех да си позная лицето и тялото.

Избрах да уча в Колежа по туризъм в Бургас и съответната специалност, защото там имах възможност да се обучавам по въпросите на храненето прилагайки тези знания и върху себе си. Това, което ядем се отразява на нашето настроение и ниво на енергия и дава отражение върху метаболизма, а знанието и любовта ни към самите нас ни дават вътрешната сила да се справим с токсините и да поддържаме физическата си активност. Интелектуално-духовната страна е в основата на всичко това, защото точно тя ни прави способни да вършим полезни за себе си неща. На първо място трябва да дадем шанс на себе си, да се обичаме (изключвам нарцисизма) и чак след това да се прочистим чрез своят индивидуален начин на хранене, при необходимост допълнен с подходящи хранителни добавки