Вега тест + дефицит на витамини, минерали и ензими

Теста за дефицит на ензими може да се прилага като допълнение към вега теста с дефицит на витамини и минерали. Ензимите участват във всеки процес в тялото, като без тях живота ни не би могъл да съществува. С тяхна помощ сложните съединения се разграждат до по-прости и усвояеми вещества. Всички храни, които природата ни предоставя, в сурово състояние притежават изобилие от ензими. Високата температура на готвене разрушава ензимите. При нагряване във вода при температура между 48 ° и 65 ° С ензимите са повече или по-малко унищожени. С настъпването на ензимна недостатъчност остаряваме по-бързо. Симптомите при дефицит на ензими са свързани с нагрупването на килограми и храносмилателни проблеми като газове, подуване и гадене. С изчерпване на ензимните ни резерви с годините е възможно да се предизвикат болести като: запек, заболявания на кръвта, кървящи язви, подпухналост и артрит. Нивото на ензими намалява с влошаването на болестта, като например при хора с диабет липазът обикновено намалява, при чернодробни заболявания като цироза и хепатит, холицистит, кожни проблеми като псориазис, дерматит и сърбеж, амилаза е обикновено с ниски нива. Нивото на ензимите може също и да се увеличи по време на упражнение или остра болест, те имат директна връзка със защитния механизъм в телата ни.

ЕНЗИМЕН ДЕФИЦИТ, ИЗСЛЕДВАН ЧРЕЗ ВЕГА ТЕСТ:

  • Липаза: разгражда мастните клетки до мастни киселини и глицерол и ги разпределя в тялото
  • Протеаза: разгражда протеините до аминокиселини, необходими на цялото тяло
  • Амилаза: разгражда въглехидратите до по-малки единици като глюкоза и регулира хистамина, за да намали симптомите на алергия
  • Пепсин: разграждане на белтъците до по-високомолекулни съединения и аминокиселини
  • Панкреатин: комбинация от няколко храносмилателни ензима – липаза (мастни храносмилателни ензими), протеаза (белтъчни храносмилателни ензими) и амилаза (скорбялни храносмилателни ензими)

Повече за ВЕГА ТЕСТ